Reggeleink attól lesznek olyan tökéletesek, hogy egy teával kezdjük. A teázásnak évszázadok alatt kialakultak különböző hagyományai, eleinte az uralkodók itala volt. Majd ez a szokás más társadalmi rétegekben és országokban is meghonosodott. Vajon őseink is tudták mennyi érték rejlik egy csészében? Mára már kutatások bizonyítják, hogy rengeteg egészségügyi problémát tudunk vele megelőzni. Számos olyan anyagot tartalmaz, melyek megelőzik különböző betegségek kialakulását, regenerálják az immunrendszert.

Fekete tea:

A fekete teát általában a magas koffein tartalma miatt használják. Sok energiát ad és helyettesítheti akár a kávét is. Amit sokan nem tudnak, hogy a fekete tea csökkenti a stresszt, a benne található L-tannin és koffein gátolja a kortizol nevű stresszhormon kialakulását. Rengeteg antioxidáns is található benne, ami segít az emésztőrendszerünknek is. Jótékony hatása van a szájüregre is, hatóanyagai megvédik a baktériumok elszaporodásától, ezáltal kellemes marad a lehelet és csökken a fogszuvasodás kialakulásának veszélye. A fekete tea csersav tartalma miatt éhgyomorra való fogyasztását nem ajánljuk!

Zöld tea:

A mindenki által kedvelt zöld tea Ázsiából származik és mára már az egész világon előszeretettel fogyasztják. A zöld tea számos ásványi anyagot, vitamint tartalmaz (D-, K, C- és B2 vitamint), ezáltal erősíti az immunrendszert, növeli a teljesítőképességet. Tartalmaz koffeint, bár kisebb mennyiségben, mint a kávé vagy a fekete tea és felszívódása is lassabb. Ennek előnye, hogy nem okoz szívdobogásérzést, hatása kiegyenlítettebb. Migrén vagy fejfájás esetén is ajánlott, hiszen értágító hatása képes oldani a görcsöket és csökkenteni a kínzó fájdalmakat. A szívre is jó hatással van, rendszeres fogyasztása esetén képes megtisztítani és tágítani az ereket. Fogyni vágyók a zöld tea fogyasztásával könnyebben szabadulhatnak meg a plusz kilóktól, mivel a teljes anyagcserét felpörgeti, serkenti az emésztést és fokozza a zsírégetést, emellett az éhségérzetet is csökkenti.